Juuuulbak

Hallå!

Det var en gång sex små scouter som bestämde sig för att baka. Inte bara det, det skulle bli julbak också. Så de satte igång, och med buller och bång drog de fram skålar och mjöl och slevar och kavlar och sånt där man behöver när man ska baka. Eftersom att de små scouterna är i sina bästa år, blev pepparkakorna mycket fina. Men vad hände egentligen med Pamela Anderson? Nåja, vi kan ju säga att de smakar gott i alla fall... När mötet var slut bestämde sig en av scouterna för att gå hem, eftersom att hon hade ett viktigt prov dagen efter, men de andra fem av de små scouterna bestämde sig för att stanna kvar på övertid, och det visade sig vara mycket givande. En hel film blev det (spana bland länkarna)! Det blev också scones med sylt, sylt, sylt (och smör).

Många kramar från scouterna som kommer att äta sitt (jul)bak nästa vecka (:


Utemöte

Helluu :)

Igår hade vi utemöte, och gick upp till vindskyddet och gjorde eld (med lite hjälp av Mickes välkända pyromaniska förmågor...). En stund senare satt alla och knaprade på mycket goda (/salta) pinnbröd, och en gitarr kom fram. Riktigt scoutkänsla ;D det var mycket mysigt.

Efter ett tag gick vi in i stugan i alla fall, och delade ut våra fina lila batikhalsdukar till alla, och sedan satt vi där, drack varm choklad och åt korvbröd som utmanare gör bäst :P

Kram
Lizzie

p.s
citat: "Den där halsduken är så ful så den måste vara min. Eller Leos.." Micke
heheee

KnappastBalen

Japp, igår träffades vi, Lizzie, Elin H, Anna L, Linda och Katrin i Mörby för att ta tåget till centralen, och sedan tåget till den lilla hålan Vingåker. Två timmar (?) senare stod vi på perrongen och lyckades hitta en bil som körde oss till Kjesäter. Med gott om tid på oss började vi så smått sminka oss och sätta upp håret och klä oss, så där som tjejer gör ;) Alla var verkligen jättefina!

Efter att slumpmässigt ha blivit tilldelade varsin "kavaljer" för kvällen var det trerätters middag. Melonsallad, fläskfilé (trorjag) och klyftig potatis, och mjuk pepparkaka med lingonmousse smakade bra (varken bättre eller sämre än bra). Tillbaka från matsalen (till slottet) började dansen. De första fyra danserna var valser, sen var det festmusik resten av kvällen (med ett undantag...). Det var också en upplevelse, att stå och hoppa till "alla som inte dansar är våldtäktsmän" i långklänning... Undantaget i dansen var när helt plötsligt brandlarmet gick. Då utrymdes alla, och fick sitta en stund i kapellet medan brandkåren ellervilkadetnuvar kollade igenom slottet. Sen fortsatte festen :)

Klockan ett tystnade musiken, och alla bytte om och fick skjuts till platsen vi skulle sova på. Lite glöggfika (med den alltid lika pratglade Finken). Några få timmars mer eller mindre bekväm sömn (Katrin? ;) senare var det frukost och till slut hemfärd, efter ett kärt återseende av donken.

Bilder kanske kommer hit senare ;) (fast inte mina för de var få och dåliga... :P)

Kram
Lizzie

BAL!

Hallå alla därute :)

Imorgon är det så att FF DRAR PÅ BAL!! I alla fall vissa av oss... :) nästa stopp är Kjesäter -å underbara Kjesäter- och vi kommer att ha jättekul! (och för alla er som är intresserade kan jag ju säga att min klänningspanik är över, nu är det bara "resten kvar"...)

Pussåkram
Lizzie

Rååsa håår

Tjuulu!

Igår på mötet lekte vi med lila färg, halsdukar och snören och resultatet blev 16 riktigt snygga lilarosa batikmönstrade halsdukar, som nu hänger på tork i Haparanda. Två "anonyma" i laget har också fått rosa "färgstänk" i håret, skiitfiint om du frågar mig (: Nästa möte kommer alla att få hem varsin halsduk, men VARNING! de kommer färga av sig MASSOR i första tvätten så tvätta dem separat första gångerna :)

I helgen är det BAL för alla er som har missat det ;) själv har jag så smått börjat få klänningsPANIK men "en scout möter svårigheter med glatt humör" som det heter, haha ;) (lite lagom töntigt så där men det är sån jag är and if u don't like it - cry me a river) Synd bara att inte så många från oss har anmält sig... och vi skulle behöva lite killar med oss ;) men sånt är livet :P

That's it FÖR NUUU, iihihi

Kramer bananer
Liiiiiiiizziiieeeeeeehh hahaaahhaaa

p.s jag gillar smajlisar x] och nu ska jag sluta innan jag flippar ut totalt, hiiiehieeahaha. kram♥

RSS 2.0